Monday, May 18, 2009

kisah sebuah tragedi...

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha
Pengasih...


Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu
hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam..
tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin
gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup MATI
kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah itu utk menyelamatkan
diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
tinggal lebih kurang20 orang sahaja yang masih berdiri
di tempat masing-masing termasuk
Pak Iman tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka tutup mukanya
lalu melihat ke arah Pak Imam
sambil berkata: "Ok Pak Iman, saya dah
halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Iman mulakan sembahyang Jumaat".... Lalu
kedua lelaki tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah....
Macammana..
adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.
selain terhibur anda fikirlahlah...


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya 20 yg betul-betul beriman... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya...
kedua lelaki hanya membawa mesin-gun..
dia tak kata pun nak bunuh..
tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru kena ugut terus lari lintang pukang..
lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma
seminggu sahaja..
tu pun bila time sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat org kampung..
ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje..
bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada
apa yang tercatit dsalam al Quran"


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya sementara, akhirat
adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
atau girlfriend berejam-rejam
tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai..
tak cukup masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua
tempat tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yang berunsur agama

ni la yg msg yg aku dpt kt tagged beberapa ari lps....
agk2 pe pndapat korg dgn citer kt ats ni??
wlaupn citer cm lawak je...
tp aku rase byk maksud tersirat....
same2 la pikirkn ye....
huhuhuhu...insafff :-)

1 comment:

abid abdi said...

menarik. aku copy bleyh. tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...