Saturday, December 11, 2010

ada apa dengan cinta??


ape kena ngn entry aq kali ni??
ntah la..
tetibe terasa nk post entry jiwang2 sket..
korang pn x pnh baca kn entry aq yg jiwang2..
sbb aq bkn la budak jiwang..
hahaha..


cube korg tgk muka aq ni betul2???
ade muka cm org yg dah berpunye ke?
ke single??
gtaw kt aq cpt..
sp cepat x dapat pape..
hehehe...

ntah la..
aq pn x taw..
bler aq ckp yg aq ni x bercinta dengan sesiapa mst x de sape yg nk percaya..
even dak3 kelas aq skali pn..
yang ngadap muka aq 24 jam sehari  7 hari seminggu...
aq pn x taw np..

huhuhu...
bkn aq x nk bercinta..
jauh sekali x percaya pada cinta..
tapi kn...
aq rase cm bercinta time umor br je msuk 20 ni cm sia2 je..
membazir duit,masa or ape2 je la..
mst korg yg baca no kutuk aq kn..
huhuhu...
sng citer..
i'm sick for loving someone..
waa...
jgn ingt aq da ade koleksi ex2 aq plak..
secara jujur n telusnye aq br sekali je btul2 bercinta...
tu pn da break sblm spm..
jodoh x pnjg..
so takat tu je la..
smpai sekarang aq membujang..
ala..
bkn truk sgt pn single ni..
idup lbih aman bahagia...
x de la nk sakitkn ati org...
diri sendiri pn x sakit ati..
hidup bebas seperti rama2 or burung..

ok2..
mst korg nk tanye x kn la aq x pnh jatuh ati kt sape2 ke..
ade tu ade la..
tp kn da org ckp x smpai seru ea..
ntah la..
tu yg x tersampai..
hahaha..
insyaALLAH ble smpai masa nnt aq akan bertemu calon2 yg sesuai..
aminn..
korg doakn aq la ye..

actually aq slalu wt ble aq tersuka kt seseorg ni..
  1. aq akn rapat dengan dier .
  2. aq akn tanye dier sama ada dier bleh terima aq dan keluarga aq seadanya..(aq ni anak org ssh..family ramai..aq yg sulong plak tu..phm2 la..)
  3. aq ske nk mengetahui kisah silam dier.(aq rase pnting sgt kna taw..tp rmai mmbr2 aq ckp kisah silam x penting..bende da lps..plik kn aq ni?)
  4. aq akn tunjukkn si dier punye gambar or ceritakn serba sedikit mengenai dier pada ibu aq..(haa..mst x ramai yg wt cmni kn..)
  5. aq akan mengambil masa yang lama utk declare...(slalunye dlm 6 bln kwn ..tp x de sorg pn yg dapt lepasi)
  6. aq akn wt cara aq sendiri...(i'm who i am)
tu je kot..ade byk lg..tp mls nk cter pnjg2..
haa..
yang no 3 tu mmg penting..
sbb aq lbih ske dengar mak aq punye pilihan..
mmg mak aq da ckp awl2 calon bini plih sendiri..
tp aq lbih ske dpt restu mak aq even dalam berkawan skalipn..
itu pasal la mmbr2 aq semua mak aq taw..

selalunye couple ni ske jadi org len dari jadi diri sendiri..
semata - mata untuk kelihatan sempurna di mata pasangan..
tp aq x sama sekali mcm 2..
aq lbih ske jd diri sendiri..
ye la..
klau nk ade hubungan tu kta mst la kna terima seadanya..
sebab aku mencari seseorg untuk dijadikan pasangan hidup sehingga akhir hayat..
bkn juz suke2..
ari ni ngn  org len..
esk ngn org len plak..
kekadang aq plik tgk manusia2 di luar sana..
time couple punye la bermati- matian org ckp..
smpai sanggup sehidup semati..
tp tup2 bln dpn da pts..
pastu 2-3 ari da dapat yg baru..
sangat hebat mereka..
(muka market kot..hahaha)

haa...
bende2 ni aq x ske berlaku ble aq terikat dengan seseorg..
  1. ske sgt nk aturkan idup aq..(kes melampau2 la cm aq nk kawan dengan sape pn dier tentukan)
  2. nk msg 24 jam even da x de mende nk cakap..(menyebabkn aq nek bosan..mmg la kekadang 2 rindu memanjang..tp pada2 la..)
  3. call aq ari2 lagi2 time aq ade dengan family..(kes call nk gayut lame2 la...stkt 15-20 mnt x pe lagi)
  4. suke mintak aq blikn ape2..(bkn nk ckp aq kedekut..tp klau da barang sendiri aq yg nk kna blikan .bek ko kawen je ngn aq trus..klau da kompom x pe la gk)
  5. ajak keluar slalu...(yg ni aq x taw nk ckp...klau smgg sekali bleh la...tp klau ari2 maw x ke naya..aq ni iman da x brape nk kuat..kang x psl2 tambah dosa plak..)

slalunye bile aq kt umah(xpecially ngn family) mmg aq x brape nk kesah sket ngn hp aq..
merata dier ade..
coz adik2 aq yg kecik2 ni ske sgt men hp aq..
pas2 da abis batery tinggal je..
nnt ade la kt bwh katil la..
celah tilam la..
slalunye kes2 aq gaduh sbb aq x peduli kt someone yg aq da syg ble aq ade kt umah..
kes cm aq da lpe kt dia plak..
tp sebenarnye x mcm 2 pn..
juz bz ngn urusan keluarga..
harus paham la..

hahaha...
da la..
tu je kot aq nk merepek..
tetibe terasa nk merepek pasal isi hati ku..
jgn plak korg nk ckp cmni kt aq..
"ingt ko perfect sgt ke??"
aq x perfect...sempurna pn tidak..
tp aq berusaha untuk mencapai kesempurnaan tu..
aq masih banyak kekurangan..
lagi2 bab2 menjaga hati dan perasaan seorg wanita...
banyak lagi yg nk kena belajar..
kekadang pn aq jelez gk ble tgk mmbr2 aq da berteman...
x de la hidup sunyi je..
tp aq pkir2 blk pada aq lbih baik aq single dr couple..
sbb aq ni x brape pndai nk jaga ati wanita lg..
lgpn aq x puas nk idup single..
kang nnt umor aq 27 tahun da kawen...
oh ye..aq target nk kawen 7 tahun dari sekarang...insyaALLAH tahun 2017..
semoga aq bertemu dengan seseorg yg mampu terima aq seadanya..
so mase aq nk single da x pnjang...
aq nk kecapi sepuas2 nye..
hehehe..
tu je la kot..
jgn bosan ye baca bebelan aq ni..
k..
salam..
alamak...atiku telah di curi..hahaha..


3 comments:

Ckin Kembaq said...

Assalamualaikum...
Tiba2 rasa rajin di pagi hari nak baca keseluruhan post ni. Alhamdulillah sbb Along ni tak berkapel. Sangat2 bagus sbb boleh elakkan diri kita ni dari bnda sia2, ye dak? Lagipun, tiada istilah cinta sebelum kawin or couple or cinta islamik dalam Islam. Ni bermaksud Allah mengharamkan cinta antara dua insan selagi belum sah dengan ijab dan qabul..

Sebagai sorang sahabat baru kat sini, Ckin nak berpesan jugak utk diri sndiri dan Along, jodoh tu Allah dah tentukan sejak kita belum lahir lagi. Kalau kita betul2 dah bersedia, baru kita cari, kan?...

Kwn2 kat luar sana mmg ramai berkapel and so on, ada yg terlanjur, but tak smpai ke jinjang pelamin pun. Last2 ada yg mati dlm keadaan hina. (maag, emo sikit bab2 ni..n_n)

p/s : Pengalaman lpas jadikan pengajaran, kisah silam yang lpas jangan pulak kita dedahkan pd org lain, 'simpanlah'ia.. Allah tu Maha Adil.. kan?... ^_^

aLoNg.... said...

yup...
btol tu...
thanx ckin...

Dila Lala said...

haikkk. mcm terharu je bce cerita ko ni wan... dgn lgunyer. haha.
hurm. hrp2 jmpe lah org yg sesuai ngn kamu ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...