Sunday, January 9, 2011

kegunaan Fb untuk pasangan bercinta...


assalamualaikum w.b.t..
sempena hari minggu ni...aq terlebih rajin plak la nk updated buat kali kedua..
memandangkan da x de keje len nk wt...
so aq pn berblog la sebentar...
ok2...
berbalik pada tajuk entry aq kali ni...
KEGUNAAN FACEBOOK BAGI PASANGAN BERCINTA
hahahaha...ape function sebenar fb ni ye??
topik ni telah menjadi perbualan hangat antara aq dan beberapa teman rapat ...
pasangan2 kapel menggunakan fb sebagai medium untuk meluahkan perasaan sayang,cinta,rindu,marah hatta benci sekalipn...
majoriti yang terlibat ni mostly kaum melayu la...
gurlz xpecially.....
laki ni x brape amek port sgt...
ok2...
cube gtaw sket pe motif korang sent2 kt wall pasangan masing2 ni??
untuk menunjukkan rasa cinta or cmne??
kekadang tu siap sound2 lagi awek yang g komen kat wall pkwe dier...
pdhl kawan biase je pn...
opss...bukan bermaksud kt sini along jelez ok...mmg la aq ni x de awek...
tp x bermakna aku perlu jelez ngn korang yg ade pasangan ni..
hehehe..seriusly kekadang n mostly ble aq terbaca komen2 diaorg ni naik meluat,menyampah,malu pn ade...
ye la...smpai hal2 celah kain pn hampa duk cter kt fb tu pasai pa??
bkn aq sudi nk baca setiap komen korang ni...
abis da naik kat wall aq..nk x nk terpandang gk la...
klau yg juz say sayang or love tu x pe lg...bleh gk la terima...
tp klau da kluar ayat2 gedik plus pelat2...
korang pn ley bygkn cmne la gadis2 tersebut kn??

np aq tetibe nk merepek psl diaorg kt blog aq ni??
actually adalah seorang rakan jauh (rakan kepada rakan) yg sering mengedixkn dirinya...
wakaka...bleh kata setiap inci jalan percintaan mereka diceritakan kt fb...
kn da x de privacy mcm 2...
aq da kompem2 x ingin calon2 pasangan aq cmni..
pastu ramai plak yang komen2...
tak ke malu gitu...
korang plak cmne??
yang paling aq x tahan tu ari ni putus cinta..
abis semua laki2 kt dunia ni dikutuk di makinye..
laki semua sama la..
apa la...
tapi x smpt seminggu...
'saya bahagia bersama pasangan baru saya'
oh!!sangat hebat anda...
time putus cinta da mcm orang ilang akal....
tup3 x smpai seminggu suda ade laki baru...
sepanjang makhluk ni jd frenz aq kt fb ngn komen2 dier menyemak kt wall ni..
ade la dlm 5 laki suda bertukar pkwe...dalam masa kurang 2 tahun..
so aq nk tanye korang??
lelaki yang playgirl or perempuan yang playboy?
yang mane satu...
ni  aq bg contoh sorang je..actualy ade la 2-3 lagi makhluk tuhan...
tp yg ni paling mendapat perhatian geng aq..hahaha...
itu br kes komen2 ...
bkn kes tanyang pic ngn bf abis seksi la..
pluk sana pluk sini...
hatta aq yang sama bangsa n agama ni pn malu gler dengan perbuatan mereka2 ini...
tuan punya badan x rasa ka??
lagi satu kes awek2 yang muka cun...pakai lawa...
tp maki2 + mencarut di status...
oh...muka anda yang comel itu menjadi sangat hodoh dek kerana carutan anda...
tolong la...wanita ni kena jaga luar dalam...
hatta dalam percakapan sekali pn...
dari cara korang post status pn da bleh menggambarkn peribadi korang..
aq x cakap aq baik.....
aq pn banyak gk silap...
tp kta cuba btulkn kesilapan la...
hehehe...sorry la...
and sorry coz point aq kali ni byk kepada kaum hawa...
aq juz agak sedey mereka menjualkan maruah mereka dengan harga amat murah sekali tanpa mereka sedari...
aq sebagai saudara seagama rase terpanggil nk nasihat...
nasihat saya kepada teman2 rapat dan juga teman2 blogger..
jgn la malukan diri sendiri...
jagalah maruah diri,keluarga,agama bangsa dan negara....
kalau ada salah dan silap tegur2 la along ok...
sekian...
salam..




4 comments:

shazmonaz said...

salam persinggahan dari rakan blogger baru.. ikhlas.. n dh "follow" yr blog

Dark Chocolate said...

setuju3x :)

farahAzreenHJAhmad said...

hahahaha..nasihat bernas

Dila Lala said...

wahhhhhhh. hahaha. boleh jd para ulama.
chaiyok2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...