Monday, January 24, 2011

Kejam sangat kah aku??

assalamualaikum w.b.t...
selamat sejahtera...
bagaimana hari anda hari ni???
semoga berada dalam keadaan ceria dan bahagia selalu..
insyaALLAH....

sementara aq nk tunggu kelas kul 12 japgi...
sesaje melepak kt kafe merajinkan diri untuk mengupdate blog skejap...
ye lasejak akhir2 ni aku macam mengabaikan je blog aku kn...
bukan mengabaikan pn sebenarnye...hari2 tengok...
tp tu la...nk balas kunjungan korang ade kekangan ...
paham2 sendiri la kan internet kt tempat aq ni cmne....
sorry guyz...

ok la..masuk ke tajuk asal...
aq ni seorang yang kejam ke??
seorang yang tiada perikemanusiaan ke??
seorang yang jenis tak de perasaan ke??
tolong jawab sat...

huhuhu....ye la...kekadang orang sekeliling wt aq cm2....
x semua tetapi ade la sesetengah orang tu...
aq pn x paham kenapa...
macam la aq ade wt salah kan sesape...
masybe ade kot..n maybe aq pn x perasan...
tapi bukan aq nk wt kesalahan tu..
jauh skali sengaja nk menyakiti hati orang len...
i'm so sorry ok...

kekadang aq pn terfikir...
salah ke aq nk berkawan dengan sema orang...
salah ke??diaorg bukan org len...rakan2 kelas aq gk...
kenapa mesti ade orang yang x puas ati dengan siapa aq berkawan??
cube untuk menentukan dengan siapa aq perlu berkawan atau tak??
korang ni mak bapak aq ke??tak kn??
awek jauh la sekali...
bile aq berkawan dengan sesiapa..aq dianggap tidak menjaga hati dan perasaan orang lain??
perlu ke aq nk menjaga ati orang??
mak aq pernah pesan kat aku..
kawan biar ramai ....musuh jangan nk cari...nanti susah idup nnt...
so aq mmg agak pantang ble ade orang nk mempertikai dengan sape aq berkawan...

aku nk tanye korang...
perlu ke aq mengikut kata2 kawan yang ade perasaan kt aq  tapi sebaliknye aq x de??
klau korang perlu ke??
aq cube gk untuk menjaga ati perasaan kawan...
tp orang cakap berpada2 la...
sampai aq kawan ngn sapa pn nk kongkong...
ko sape??mak aq?
bile ko wt cm2...dengan ko nangis mcm nk gler time ko ade dengan kawan2 ko...
secara tak langsung ko telah bagitau kt kawan2 ko yang aq ni truk sangat..
tak reti nk jaga hati dan perasaan orang len...
padahal aq x pernah pn cube nk sakitkn ati ko...
ni da kes aq da teraninaya ni....
sape nk tanggung??ko???
da x pasal2 member2 pandang serong kat aq...
hati dan perasaan ni mane bleh di paksa..
memang aq pernah ske kt ko dlu...
tp tu dlu...skrg aq mmg x nk ade komitmen dengan sape2...
belum tiba masa n belum bersedia...
susah ke nk terima reason aq ni??
huhuhu...kekadang aq x paham satu je ngn kaum wanita ni...
bile dier wt lelaki terluka x pe...
tapi bile dier terluka mesti menyalahkan lelaki..
pas2 menggunakan senjata air mata untuk meraih simpati...
tak ke da kes menzalimi kaum lelaki...
pikir2 kan......
jangan la menggunakan air mata untuk menzalimi lelaki...
aq memang x bleh ble wanita nangis sebab aku...
tapi klau da selalu sgt nangis sebab yang x munasabah..
sape yang tahan..
last2 aq wt bodoh je..
pas2 aq plak disalahkan sebab x de perasaan...
adilkah macam 2??
da la...
pnjang lebar aq menaip ni...
tp mmg aq sakit ati giler orang yang merosakkan hubungan aq dengan kawan2 aq...
aq memang paling x suke istilah putus kawan...
klau boleh semua kawan2 aku tetap jadi kawan aq sepanjang hayat aq...
akhir kata...
AKU MEMOHON SERIBU KEMAAFAN KEPADA SESIAPA YANG PENAH AKU WAT SALAH SAMA ADA SECARA SENGAJA ATAU TIDAK SENGAJA..
AKU TAK INGIN KEHILANGAN KAWAN-KAWAN AKU...
AKU SAYANG SEMUA KAWAN-KAWAN AKU...
klau ade yang x puas ati meh jumpe aq depan2...
aq klau boleh nk sangat aq abis blaja ni tanpa ade orang sakit ati ngn aq...
ok??
klau x nk jumpe leave komen pn x pe..
aq terima...
klau da memang kesalahan aq aq akan mengaku...
tp klau da bukan salah aq wtpe aq nk ngaku semata2 kerana simpati..
btul x??
ok la..
salam...

P/s: mintak maaf pada sape yang terasa bile baca entry aq ni...klau btul aq ade salah aq mntk maaf...aq x ske tgk orang masam muka ngn aq tanpa aq taw sebabnye..sekian...

yang benar,
MUHAMMAD SYAZA SAFWAN
                          @
                        along

4 comments:

linda dimin said...

adik along...meh akk nk g advise meh...meh...hihi..
ok...bila situasi mcm ni,dah trg2 ler dia syok giler kt awk..so..skang hati awk x kan...jadi awk kena beritahu dia secara tegas yg awk mmg xda hati kt dia..klu awk biarkan mmglah smpai bila2 dia perasan awk tu ada kpntingan dgn dia...okey...!

aLoNg.... said...

okey kak...
that for the advice...

naz xyzrine said...

haha . no komen la wan . bagi aq due2 salah . aq bukan nak backup sape2 tapi ko pandai2 pikir la . satu je ko kena faham . perempuan die pantang kalau lelaki da cakap sayang2 . die akan mula rasa yg lelaki dah suke dekat die . tu je kelemahan perempuan . ko tanya jela sume perempuan . mesti diorang akan rase macam tu . aq pon tak sempurna dengan pakwe aq . ko kena ingat balek ape salah yg ko da buat dekat die, and die plak kena pikir ape salah salah die dekat ko . buangkan ego jauh2 kalau nak settle kan benda macam ni . ingat wan . ko kawan aq, die pon kawan aq . aq pon mcm ko, aq sayangkan kawan2 aq .

aLoNg.... said...

naz: thanx atas nasihat ko 2...
tp tu r...aq pn x taw np..
rae tu da mati...
aq da try tp x bleh pn...
mmg aq pnh sygkn dier...tp sementara je...
ntah ler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...