Tuesday, February 22, 2011

bila bercinta pandai bersastera??

assalamualaikum w.b.t
ape khabar saudara saudari abang akak p.cik m.cik sekalian??
semoga dalam keadaan sihat sejahtera hendaknye la...

sejak dua menjak ni korang disajikan post2 yang lain sedikit aturcara ayatnya bukan??
(ceh...padahal baru 2-3 je..hehehe)
ape pendapat korang??agak2 cara aku bercerita pada setiap entry ni yang mana lebih sesuai...
yang biasa2 aja atau yang agak kesasteraaan ayatnye??
ntah la...
sejak akhir2 ni aku terminat plak nk bersastera...
even tak tau byk pn kata-kata yang sempoi2 ...
cam impak...wacana..wahana...mcm2 la...
da banyak da aku lupe...ye la...
subjek b.melayu last amek spm...tu yang x brape nk pro da skrg...
bak kata orang...
sesuatu benda atau skill bila kita x praktikkan ia akan berlalu pergi...
so itu la yang terjadi kat aq...
member-member aku kata aku ni telah diserang virus cinta...
tu yang bersastera2 ni...
hahaha...orang bercinta memang bersastera ke??
automatik jadi pndai bersastera ea ble bercinta??
hahahaha....tak de la...
aq ni nk bercinta pe kebendenye...
nk bersayang pn tak de sape yang sudi...
lagi pun persediaan dari segi mental,fizikal,kewangan dan sebagainya tak ckup lagi...
so baik berkawan kawan dahulu....bercinta-cinta bila tiba masanya...
btul kn?
oh,.alangkah bagus klau dulu aku g apply masuk maktab ...
kompem sekarang ayat-ayat aku semuanya disasterakan...
kompem nampak sempoi gler...
ahakzz...tapi tu la...
aq tak brape minat nk membina karier sebagai seorang cikgu...
bukan kerana kedekut ilmu...
tetapi kerana tidak pndai mengajar...
dari dlu skill mengajar dalam diri ni mmg tak de...
klau ade da lame da aku pupuk...

lagipun ntah la....
aku tgk ramai graduan maktab or senang cter cikgu-cikgu or lecturer baru grad ni....
kurang skill or bakat menjadi seorang tenaga pengajar...
ade sesetengah tu tak de bakat langsung...
haishhh....tak macam tenaga pengajar lame2 ni...
penuh dedikasi...tabik springg la...
maybe diaorang masih blum banyak pengalaman...
atau mungkin mengajar demi kerjaya...
untuk meneruskan hidup..
atau mungkin dek kerana terpaksa...bukan kerana minat...
aku percaya...tenaga pengajar ni klau memang btul2 minat akan kerjanya sure orang suka bila dier ajar...
semacam satu aura mengajar gitu...
berbeza pada yang mengajar dek kerana pekerjaan...
tu yang mengajar cm nk tengking orang pn ade...
atau ajar ikut silibus je...student paham ke tak wt tahu...
aku tak mention kat mane-mane guru ye...
lecturer aku jauh sekali...
cuma sesekali rungutan yang singgah ditelingaku oleh teman-teman...
hahaha...da termelalut cter bab len ni...
haishhh...
ok la...
sehingga bertemu lagi...
assalamualaikum w.b.t..



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...