Thursday, February 24, 2011

handphone itu nadi kehidupan...

assalamualaikum w.b.t....
korang rase btul tak ape tajuk entry aku ckp tu???
mesti btulkan...

cube korang gtaw cmne korang jalani kehidupan tanpa hp??
walaupun untuk satu hari??
hahahaha...mst rase cm nk bunuh diri kn??
tanpa hp siapalah korang...(ceh..cm ic la plak...hehehe...)
walaupun hp tu cm org ckp..wat baling anjing je...
tp ble name hp tu...ia tetap bermakna...
walaupn ade function msg n call je...
kn3??

ni la hp aq yg ilang...sbijik cmni..
actually aku baru je kehilangan hp beberapa jam yang lalu...
sdey gler r...
aq baru je pkai hp tu dalam 3 bulan...
tp sekarang dier da meninggalkan aku....
salah aku gk kot....letak salah tempat...
actually aku g padang besar td...
korang taw kn tmpt tu??
bukan padang bola yang besar tu...
padang besar...kt sempadan siam tu....
saje g teman dak kelas aq bli-beli barang....
pastu time nk balik tu hujan....so aku letak la hp ngn dompet bwh seat motor...
takut basah kna hujan...
mmg selalu aku wt cmtu pn...
maybe nasib aku hari ni kurang baik...sampai2 poli je hp tu ilang...
x de kt bwh tu..kompem dier wt terjunan bebas time on da way blk ...
waaa...smpai ati ko tinggalkn tuan ko yang baik ati ni...
aq patah balik g susur balik smpai ke padang besar...
tak jumpe2...tp call still ade lg...mybe da bukan rezeki aku kot...
hope selamat la kau di sana...

ok2...sedikit berkisar mengenai kejadian malang yang menimpa hari ini...
so ...sekarang hp da tak de...nasib ade lagi satu hp...
tu pn dA tunggu mase nk rosak..haishh...
jgn la rosak time ni...duit tgh tak de ni...
so...kehidupan bile hp tak de ni adelah sangat sunyi dan membossankan...
kompem korang rase lain gler idup kn...
tanpa deringan hp korang tu..
tiada msg..tiada call..
hahaha...aq pn rase gk...tp tak de r seteruk tu...
sbb aku still ade lagi internet....
nasib baik la aq bkn kaki mesej yg tegar...
hp tu wt dgr lagu je...
klau tak kompem rase dunia nk kiamat...
hahaha....
ape ape pn hp dan kehidupan memang tak boleh di pisahkan...
tanpa hp akan hancur la hidup korang hari tu..
hahaha...
glak lebih2 plak...
padahal still dalam mood sedey lagi...
haishh...sorry to my dad...tak de rezeki nk gne hp tu...

pndai plak pnda ni sdey..
ok la...tu je nk cter....sorry klau isi tak seindah tajuk....
nk wt cmne...tgh blurr and sedih atas pemergian hp tersayang...
antara harta aq yang paling aq syg...handphone la...
sbb bli gne duit sendiri...hasil titik peluh aq bekerja...
haishh....nite all
salam..

4 comments:

ejulz said...

dulu xde hpon xde hal.. tp skrang hpon la segala2nya.. heHe.. nak call, nak msg, nk tgk jam, nk tgk kalender, nak kira.. mcm2 la.. haHa

Jgn lupe singgah k.. :)

1 "Siapa student UNISEL kat sini???"

2 "Munajat Keampunan"

3 "Malam semalam ejulz mimpi ngeri!!!"

dayah SnoW Heuka said...

laaa... mcm mane tuh.. adohh na buat mcm mane kan ta da rezeki redha jek la adohhh

naz xyzrine said...

cian ko safwan . handphone mahal kot ! sabar jela .

aLoNg.... said...

ejul: tol tu bro..insyaALLAH klau sempat aq singgah..
dayah: tu la pasal...

naz: cian kn??hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...