Friday, January 3, 2014

Jalan-jalan to Cameron Highland

Assalamualaikum w.b.t...
salam sejahtera semua....

selamat masuk ke tahun baru 2014.....

eh...tahun baru???
so azam korang ape???hahaha...
actually aq tak terasa sangat pun tahun baru kali ni....
tak seperti tahun-tahun baru sebelum ni....asal tahun baru je pikir nk berkonvoi ke mana...hehehe

actually aku hanya mahu terkesan dan berazam pada tahun baru hijrah....bukan pada tahun baru masihi...
arghh...lupekan yang itu....sekarang kita cter ape korang wat dengan cuti yang tgh2 weekday.....kompom tak bleh nk pegi jauh-jauh sangat kn...
tak seperti tahun-tahun yang lepas....hehehe...

Aku plak???
selaku seorang yang bujang dan mempunyai kawan-kawan yang hyper dalam merayau a.k.a jalan-jalan....
so semestinya ada sahaja aktivi-aktivi yang nk dilakukan...
ape lagi??

Travell la...
hehehehe...

So destinasi yang telah dipersetujui oleh semua ahli di rundingan meja empat segi kedai suwaibah tomyam Kg. Baru adalah ke Cameron Highland...

yeahh....da lama gk tak menuju ke sana...last pegi pun ngan family 2 tahun lepas...

Kali ni kitaorg pergi konvoi naik kete.....4 bijik je pun...tak de la byk mane...keh3...

SO kitaorang kumpul kat Shell Jalan Duta pkul 7 pagi...dan gerak terus....


so aku tak larat nk menaip....layan je la gambar ni....zazzzz...

Lepak kejap kt R n R Tapah sarapan pagi...


                                                                                           Tauke Seng








 Abang Idola MYVI 1.5....laju woo...





Relax jap kt Shell Tanah Rata,....Diaorang pening katanya....hahaha





Abam Idola Petronas...hehehe






Semua jakun tengok bunga matahari...hahaha





Cameron Valley ladang teh...







Posing Sket..hehehe





Celah-celah pokok teh pun jadi...





Abam Macho....





Nak jugak...keh3..





                                                        Brader wan...







Bro Zaid lyn perasaan jap..






Ni geng Ustaz mu tunggu aku datang...hahaha
Haaa.....Part ni terbaek.....
bab -bab makan ni yang best....
keh3....








Mkn strawberry yang baru lepas petik skali ngan coklat adalah nikmat yang tak terhingga...hehehe






Ais Krim yang menyelerakan...






Brader Zaid and Toke Seng...





Aiskrim Ni pon sodap....










So lepas borong barang-barang kt pasar diaorg.... (pic tak de sbb bateri da abis)
kitaorg pn gerak turun......
Smpai Ipoh da magrib...so kitaorg singgah solat kt masjid negeri...
lepas tu cari mkn la....akhirnya rase nk try mkn nasi ganja...
so...
lepak mkn nasi ganja (vanggey...) tapi salah kedai plak ...huhuhu...

spoill.....diaorg kata pedas giler....makan smpai merah-merah muka...
nasib aq biasa telan cili dlu..hehehehe...

so sampai kl blk dalam pkul 12 tgh mlm....

ok la geng...tu je nk update....

Now kena tumpu nk exam plak...
tinggal satu paper lagi....

Wish Me Luck !!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...